ERR.ee: Tallinnas seati rööbastele kinorong

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tutvustati Tallinn-Väike raudteejaamas vineeriga soomustatud kinorongis Eesti Vabariigi juubeliaasta augustikuu üritusi.

Hommikul avanes Tallinn-Väike rongijaamas vaatepilt, mida viimati võis näha 1941. aastal - rööbastele seati sõiduvalmis soomusrongi. Tõsi, seekord mitte sõjalistel, vaid kunstilistel kaalutlustel, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kui siiamaani on filmi saanud Eestis näidata maanteel bussis ja vee peal lodjas, siis rööbastranspordi kasutamine on ka kinoinimestele midagi uut.

Sarnaselt Vabadussõjas kasutatud soomusrongidele, on ka kinorong ehitatud kättesaadavatest materjalidest - soomusena kasutasid kinobussi tehnikud vineeri, suurtükivagunit asendab mugandatud loomavagun.

Kui kino tuuritab mööda maad ja vett 11. augustini, siis eksiilile, vastupanule ja iseseisvuse taastamisele pühendatud kuu üheks tippsündmuseks kujuneb tõenäoliselt 19. augustil toimuv öölaulupidu «Märkamisaeg».

Lauluöö peakorraldaja Margus Kasterpalu märkis, et üritus erineb muudest lauluväljaku suurkontsertidest selle poolest, et seal ei müüda õlut ega küsita sissepääsu eest raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles