«Püha Tõnu kiusamine» müüdi USAsse ja Kanadasse

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veiko Õunpuu
Veiko Õunpuu Foto: Liis Treimann

USA

indie

-filmide levitaja Olive Films ostis Veiko Õunpuu mängufilmi «Püha Tõnu kiusamine» leviõigused USA ja Kanada territooriumile.

«Püha Tõnu kiusamise» müügiagent Tine Klinti Level Kst ütles, et tal äärmiselt hea meel müüa filmi USA leviõigused Chicagos resideeruvale Olive Filmsile, mis on spetsialiseerunud võõrkeelsetele art-house filmidele ning USA indie-filmidele ja klassikutele, otsides «kunstipäraselt väljendatud ajatuid lugusid».

Olive Filmsi juhi Farhad Ashadi sõnul on Õunpuu film suurepäraselt filmitud ja monteeritud kafkalik lugu heast ja kurjast, püüdmata sealjuures väga kindlapiiriliselt defineerida hea ja kurja olemust.

«Püha Tõnu kiusamine»  on esimene Eesti film, mis on valitud Sundance'i festivali programmi, lisaks osales film ka Rotterdami festivali VPRO Tiger Awards võistlusprogrammis ning oli Göteborgi festivali lõpufilm.

Praegu toimuval Euroopa filmiturul (European Film Market) on «Püha Tõnu kiusamisel» kaks turulinastust. Teistest eesti filmidest on turulinastus ka Andrus Tuisu filmil «Pangarööv» (tootja Filmivabrik) ja Vene-Eesti koostööfilmil «Phobos» (eestipoolne tootja Taska Film).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles