Veljo Tormise «Unustatud rahvaid» esitatakse Inglismaal

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veljo Tormis.
Veljo Tormis. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Maestro Veljo Tormise loomingust korraldatakse kolmapäeval kontsert Põhja-Inglismaal Yorkis, millega tehakse juubelikummardus heliloojale ning tähistatakse Eesti Vabariigi sünnipäeva.

Helilooja Veljo Tormis on ka ise Yorki üritustele kohale kutsutud ja lahkus Tallinnast Inglismaale juba täna, mistõttu ei saa ta jääda vabariigi presidendilt vastu võtma ka kõrgeimat riiklikku autasu, Riigivapi 1. klassi teenetemärki, vahendas ERR Uudised.

Koos proovide ja ettevalmistustega peab Tormis Yorki Ülikoolis kaks loengut ning viibib tema kooriteoste ettekandel, kammerkoori The 24 kontserdil 24. veebruaril.

Ettevõtmise algataja ja korraldaja on Yorki Ülikooli muusikaosakonna juhataja professor John Potter, keda Tormisega seob koostöö aegadest, mil ta oli veel lauljana kuulsa Hilliard Ensemble’i liige.

24. veebruari õhtul tuleb Yorki Ülikooli Jack Lyons Concert Hallis ettekandele kava, kus John Potteri dirigeerimisel kõlavad «15 eesti lüürilist rahvalaulu» ning kaks sarja «Karjala saatus» ja «Ingerimaa õhtud» suurtsüklist «Unustatud rahvad», tõlgina assisteerib kontserdil ja proovides praegu Yorki Ülikoolis doktoriväitekirja kaitsev laulja ja koorijuht Eerik Jõks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles