Homme algab Jõhvi balletifestival

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Jõhvi balletifestivali peaesinejad on tänavu rahvusooperid.

Festivali avab suurejooneline laste balletigala, mis toob lavale noored tantsijad kokku üheteistkümnest balletikoolist ja stuudiost. Esinejaid on seekord juba kaks korda rohkem kui esimesel festivalil, teatas Eesti Kontsert.

Festivali kunstilise nõustaja Age Oksa sõnul on noorte tantsijate nii arvukas osalemine väga rõõmustav, sest just nemad jätkavad aastate pärast Eesti balleti tutvustamist maailmas.

Läti Rahvusooperi balletitrupi esitluses jõuab vaatajateni Adolphe Adami «Korsaar» (koreograaf-lavastaja Aivars Leimans) ja Eesti Rahvusballett teeb Jõhvis oma uhiuue lavastuse Léo Delibesi «Coppelia» (koreograaf-lavastaja Ronald Hynd) teise esietenduse.

Balletigala toob esmakordselt publikuni Tšehhi Rahvusliku Teatri balletitrupi esipaari Adéla Pollertovi ja Alexandre Katsapovi, kes esitavad oma trupi kunstilise juhi Peter Zuska koreograafiat.

Omalaadse traditsioonina toob festival tagasi koju ka Tallinna balletikoolist võrsunud tantsijad, kes praegu teevad ilma Euroopas: Eve Mutso-Oja, kes esindab Šoti Rahvusballeti truppi, ning Vladimir Arhangelski Ungari Rahvusballeti ridadest.

Värvi lisavad Peterburi Mihhailovski teatri noored tantsijad Irina Perren ja Marat Šemiunov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles