NO99 hägustab poliitika ja teatri piire

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment teatri NO99 projekti kodulehest.
Fragment teatri NO99 projekti kodulehest. Foto: eestieest.ee

Teater NO99 hägustab uue projektiga piire poliitika ja teatritegemise vahel, korraldades 7. mail Saku suurhallis uue erakonna Ühtne Eesti suurkogu.

Ka Vikerraadio saates «Uudis+» esinedes ei loobunud projekti eestvedajad Tiit Ojasoo ning Ene-Liis Semper päriselt uue erakonna asutajate rollist ning hägustasid oma vastustega saatejuhtide küsimustele piiri teatri ja poliitika vahel veelgi.

«7. mail toimub n-ö erakonna Ühtne Eesti suurkogu, kuhu kõik võivad tulla ja saada osa show’st, milline ühe võimsa erakonna suurkogu võiks välja näha, saada osa sellest tundest,» kirjeldas Ojasoo.

«Kõik, kes on tundnud, et on poliitikast eemale jäänud, ka omal vabal tahtel, saavad tulla ja kogeda, mis tunne on olla poliitikas,» selgitas ta.

«Projekt algas juba enam kui kaks aastat tagasi, oleme suhelnud tippspetsialistidega, kõrgete riigiametnikega - tulemust tahame 7. mail rahvale näidata,» selgitas Semper.

«Üha enam inimesi tunneb, et poliitikategemine ei puuduta neid, pole nende asi, kuid neil jääb tegemata see lihtne järeldus, et poliitika puudutab ja mõjutab neid paratamatult igat moodi,» toonitas Ojasoo.

«Meile tundus, et ühe erakonna suurkogu koos reklaamikampaaniaga, mis selle juurde käib, on võimalus seda inimestele näidata,» leidis ta.

«Olles ise kogu selle asja läbi teinud, saame seda inimestele usutavalt näidata,» uskus Semper.

«Vastame poliitikutena küsimustele juba iga päev, see piir on väga hägune,» tunnistas Ojasoo saatejuhi küsimusele, mis rollis nad õigupoolest esinevad, vastates.

«Loodan, et erakondade säravamad pead võivad selle üle rõõmustada, kui nad ei pea enam välja mõtlema järjest uusi ja uusi populistlikke loosungeid. Rahulolematus olemasoleva poliitikaga pole ainult rahva seas, vaid ka erakondade poliitikute seas,» kirjeldas Ojasoo.

Erakonna sümboolikas on Ojasoo sõnul kasutatud Eesti vapileopardi, kes näitab mõlemat külge. «See sümboliseerib meie hüüdlauset «Kõik avalikuks!»».

«Samme, et erakonna suurkogu õnnestuks, tuleb nüüd kuu jooksul pidevalt,» lubas ta.

«7. mail saab toimuma uhke spektaakel, ma ei nimetakski seda lavastuseks, vaid projektiks, mis on ainulaadne terve maailma kontekstis,» rääkis Ojasoo.

«Suurkogu on formaat, kus kogunevad erakondade osakondade ja piirkondade poolt saadetud delegaadid. Tavaliselt on tegemist meelelahutusliku sündmusega, kus muuhulgas arutatakse ka programmilisi põhimõtteid, valitakse juhtkond, kinnitatakse valimisnimekiri jne,» kirjeldatakse projekti kodulehel toimuvat üritust.

Lisaks kodulehele, mille aadress on eestieest.ee, on projekti info leitav ka populaarseis sotsiaalmeedia võrgustikes Facebook, Twitter ning Youtube, samuti on erakonnale loodud hümn ning erinevat sümboolikaga pudi-padi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles