ERR.ee: Leigo järvedel musitseerib Järvide dünastia

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Järvi.
Neeme Järvi. Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Täna saab Leigo järvedel kokku Järvide muusikutedünastia, kus isa Neeme ja pojad Paavo ja Kristjan Järvi dirigeerivad ning lisaks esineb maailmakuulsate dirigentide suguvõsa noorte Järvide kammerorkester.

Idee kutsuda Leigole kokku terve Järvide muusikutedünastia sai alguse Leigo talu peremehelt, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Isa Neeme ning pojad Paavo ja Kristjan dirigeerivad kordamööda Läti Rahvuslikku Sümfooniorkestrit, kes esitab Leigo maalilisel maastikul Griegi Peer Günt süiti no 1, Saint Saensi «Sümfoonia nr 3» ja Brahmsi «Saksa reekviem».

Samuti astuvad Leigol üles Järvide eri põlvkondade instrumentalistid kammerorkestriga, esitades koos Läti orkestriga kauneid klassikapalu nagu Bachi Brandenburgi kontsert no. 4 ja Vivaldi Piccolo flöödi kontsert.

Kokku saab Leigo Järvemuusikal esinemas näha 23 nooremat ja vanemat Järvide esindajat. Kümme Järvit musitseerib ja kolm Järvit dirigeerib. Nii palju Järvisid polegi varem koos musitseerinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles