Poliitetenduse «Ühtne Eesti» piletid müüdi läbi mõne päevaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatri NO99 uue lavastuse «Ühtne Eesti» reklaamid panid rääkima vajadusest uue erakonna järele. Kas etendusest tõepoolest partei saab, selgub  7. mail.
Teatri NO99 uue lavastuse «Ühtne Eesti» reklaamid panid rääkima vajadusest uue erakonna järele. Kas etendusest tõepoolest partei saab, selgub 7. mail. Foto: Raigo Pajula

Paari päevaga müüdi maha kõik 6500 piletit teater NO99 poliitetendusele «Ühtne Eesti». Selle saavutusega täitis piletimüügiga üle miljoni krooni teeninud teater suurhalli kiiremini kui rokkansambel Rammstein.


Alles eelmise nädala kolmapäeval teatas teater NO99 juht Tiit Ojasoo pressikonverentsil, et teater etendab 7. mail erakonna Ühtne Eesti suurkogu ning hakkab sellele pileteid müüma. Juba laupäevaks olid kõik 6500 Rocca al Mare suurhallis peetava suurkogu piletit projekti pressiesindaja Jaanus Kuke sõnul maha müüdud või broneeritud, nende seas olid ka oma inimestele kinni pandud piletid.

Eile ei osanud Kukk veel täpselt öelda, kui palju teater piletimüügiga teenis, ent arvas, et tulu võib küündida üle miljoni krooni.

Etendus «Ühtne Eesti» on väljamõeldud erakonna suurkogu, millel osalejad saavad kõigest piletiraha eest tunda kogu erakonda kuulumise võlu ja valu, reklaamib teater.

Ent NO99 juhtkond ei välistanud ka võimalust, et kui rahvas suurkogul otsustab päris erakonna luua, võetaksegi kohale tulnutelt allkirjad ja registreeritakse Ühtne Eesti erakonnana ning võib-olla kandideeritakse ka riigikogu valimistel. Kõik selgub alles suurkogul, selgitas Kukk.

Kõigest mõne päevaga Rocca al Mare suurhall välja müüa on hiljuti samas kohas üles astunud saksa ansambli Rammsteini kontserdi pressiesindaja Margot Holtsi arvates suurepärane saavutus. Ramm­steini piletid müüdi välja umbes viie päevaga ning sellise tempoga õnnestubki enamasti müüa tähtsate artistide esinemisi, ütles Holts.

«Loodan väga, et mul õnnestub sinna (etendusele – toim) minna, ning soovin neile õnne ja edu, midagi taolist oli Eestisse väga vaja,» lausus Holts, kes jäi Ühtse Eesti suurkogule pileti ostmisega hiljaks. Holtsil ei maksa siiski lootust kaotada, sest Kuke sõnul tuleb broneeritud piletid 11. aprilliks välja osta, ja mida välja ei osteta, saadetakse ühe-kahe päeva pärast uuesti müüki.

Holts tõdes, et kui etenduse ajal hakatakse saalis ringi saatma pabereid, et kohalviibijad saaksid anda allkirja uude erakonda astumiseks, võib temagi oma nime kirja panna. «Meie poliitikasse on värsket verd vaja, erakondade seisukohad pole üksteisest erinevad,» lausus Holts.

Ühtse Eesti suurkogule pileti ostnud teatrimehe Jaak Alliku sõnul on Ühtne Eesti teatriprojektina ainulaadne, ületab uudisekünnise ka välismaal ja läheb arvatavasti ka maailma teatriajalukku. Samas märkis Allik, et ettevõtmist ohustab suutmatus hoida projekti pelgalt kunstiteosena.

Allik lausus, et Eestis on umbes 30 protsenti valijaid, kellel pole kindlaid poliitilisi eelistusi ja kes seetõttu toetasid kunagi Res Publicat, siis rohelisi ja viimati Indrek Tarandit, sest nad ei taha olla ei Edgar Savisaare, Andrus Ansipi ega Mart Laari poolt.

Samas arvas Allik, et ühe suurkogu ja 6500 juhukülalisega riigikokku ei jõua. Valituks saamine eeldab tema sõnul erakondlikku struktuuri ja kandidaate kõigis 12 valimisringkonnas, sellega aga kaasneks hulk näiteseltskonna külge kleepuvaid karjeristlikke tüüpe. «Ma arvan ka, et NO99 seltskonnal on sedavõrd enesekriitikat, et nad poliitikasse jõuda ei taha – nad teavad, milles nad on professionaalid ja milles mitte,» lisas Allik. Ta möönis, et NO99 juht Tiit Ojasoo, kunstnik Ene-Liis Semper ja teised Ühtse Eestiga seotud inimesed võiks küll hea tahtmise korral – olgu siis oma erakonda luues või mõne teisega liitudes – parlamenti jõuda, ent lisas samas, et Ühtse Eesti suurkogult riigikokku püüeldes astuksid teatritegijad ühte ämbrisse oma pilkealustega. Seda võimalust ette nähes nad ennast lolliks tegema ei hakka, ennustas Allik.

Ühtse Eesti suurkogu
•    Ühtne Eesti on teatri NO99 projekt. 7. mail korraldatakse Rocca al Mare suurhallis fiktiivse erakonna Ühtne Eesti suurkogu, kus pileti ostnud saavad näha näitlejate interpretatsiooni Eesti poliitikast.
•    Suurkogu täispiletid maksid 225 krooni; sooduspiletid õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele 170 krooni. Kõik 6500 kohta on praeguseks välja ostetud või broneeritud. Broneeringud tuleb välja osta 11. aprilliks, välja ostmata piletid lähevad uuesti müüki.
•    Üritus on kavandatud etendusena, ent selle korraldajad ei välista, et teatriprojekt laieneb erakonna asutamiseks ja etendusel osalejad kandideerivad riigikogu valimistel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles