Sirbile peatoimetajat ei leitud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Tarand.
Kaarel Tarand. Foto: Toomas Huik

Konkurss kultuurilehe Sirp peatoimetaja kohale kukkus läbi, sest senine peatoimetaja Kaarel Tarand võttis oma kandidatuuri tagasi ning valikukomisjon ei leidnud ka ülejäänud kolme kandidaadi seast sobivat.

SA Kultuurileht juhatuse esimees Toomas Väljataga ütles ERR-ile, et kuigi Sirbi senine peatoimetaja Kaarel Tarand otsustas uuesti kandideerida, võttis ta kohtumisel valikukomisjoniga oma kandidatuuri tagasi.

Kaarel Tarand ütles BNS-ile, et esialgsete kavade kohaselt läheb ta tööle Tartusse Eesti Rahva Muuseumisse.

«Sellises kitsikuses nagu riik kultuurilehe tegemist näeb, ei näinud ma võimalust seda tööd teha,» ütles Tarand. «Pidevas defitsiidis olles ei saa areneda.»

Ülejäänud kolmest kandidaadist ei olnud Väljataga sõnul ükski piisavalt sobiv, ERR-ile teadaolevalt olid ülejäänud kolm kandidaati Andres Ammas, Ivo Rull ja Ülo Mattheus.

Väljataga sõnul koguneb järgmisel kolmapäeval Kultuurilehe nõukogu, et otsustada, kuidas konkursiga edasi minna.

Tarandi ametist lahkumise järel ja uue peatoimetaja leidmiseni hakkab Sirpi ajutiselt juhtima selle praegune tegevtoimetaja Lea Larin, kes on varem olnud Eesti Päevalehe peatoimetaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles