Vaher: mõnede inimeste eetikal on hinnasilt küljes

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berk Vaher
Berk Vaher Foto: Peeter Lanogovits

Kirjanik ja kriitik Berk Vaher Sirbi uues peatoimetaja kohusetäitjas Kaur Kenderis ning koos temaga alustavates uutes töötajates positiivset näha ei oska.

Kommenteerides artiklit «Sirbi visioonidokument», mis ilmus täna kultuuriblogis ZA/UM, märgib Vaher, et seda lugedes on selgelt näha Sirbi muutumine võimutruumaks. «Kummastav ja imelik tunne on, need ZA/UM-i tüübid olid ju aasta tagasi meeleavaldustel koos nendega, kes praegu Vabakunda teevad, võitlesid valeliku poliitika vastu. Ja nüüd on äkki selline jutt, et mulje riigist peab olema normaalne ja nii edasi. Väga kiire pooltevahetus kuidagi,» tõdeb Vaher.

Kuidas sellised kiired pooltevahetused aga sünnivad? «Eks mõnede inimeste eetikal on hinnasilt küljes ilmselt.»

Vaherit paneb muretsema ka Kenderi ning temaga koos Sirpi saabuvate uute töötajate - kirjanduskriitik Martin Luiga, muusik Robert Kurvits ja kirjanik Tõnu Õnnepalu – kogenematus. «Sisuliselt on asi selline, et need inimesed ei ole ju lehte teinud enne. Nad ei kujuta ette, mis tunne on nädalast nädalasse lehte teha,» märgib Vaher.

«Igasugused kirsadega mehikesed peale lasta ja teha tööliste ja talupoegade võimu, kaua see leht elab niimoodi?» küsib Vaher ja vastab ise: «Eks seda ole siis varsti näha, seda on praegu väga raske ennustada, mis seal üldse paika jääb ja kui kauaks.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles