Raud: Sirbis toimuv mõjub poliitilise kättemaksuna

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Raud
Rein Raud Foto: Peeter Langovits

Humanitaarinstituudi juhtivteadur ja Helsingi Ülikooli professor Rein Raud leidis, et Sirbi ümber keerlev meediaskandaal süvendab mõtleva inimese usaldamatust kultuuriministeeriumi vastu.

Raud ütles ERRi kultuuriportaalile, et suurim kaotaja skandaalis on rühmitus ZA/UM, mille liikmed säilitavad tema sõnul edaspidi lugupidamise vast ehk üksteise silmis, vahendab ERR Uudised.

«Kohe tema järele paigutaksin ma kultuuriministeeriumi, mille kinnitused, et tegemist ei ole poliitilise kättemaksuaktsiooniga, ainult süvendavad mõtleva inimese usaldamatust selle institutsiooni vastu,» ütles Raud ja lisas, et kultuuriavalikkus pääseb loodetavasti ehmatusega, kui olukord väga pikaks ei veni.

Professor suhtub enda sõnul ZA/UMis ilmunud Sirbi visiooni kummastusega, kuna tema hinnangul on tegemist eklektilise tekstiga, mis mingit ühtset ja selget maailmanägemist ei väljenda.

«Mul on raske tõsiselt võtta rühmituse «Ei valelikule poliitikale!» vedajate etteheidet Sirbile, et see olevat poliitikute vastu liiga kriitiline,» ütles Raud, selgitades, et just poliitikute lavalt lahkumist olevat rühmitus ise häälekalt nõudnud.

Ettepanek: SA Kultuurilehele uus nõukogu loomeliitude esimeestest

Professor kommenteeris Sirbi teemat ka oma Facebooki kontol, kus leidis, et Rein Lang võiks laiali saata SA Kultuurileht nõukogu, kes Sirbile uut peatoimetajat valida ei suutnud.

«Ma arvan, et kultuuriminister võiks nüüd SA Kultuurileht nõukogu laiali saata seoses sellega, et see ei ole oma ülesannetega toime tulnud, ning määrata asemele uue nõukogu, mis koosneks loomeliitude esimeestest ja ühest ministeeriumi esindajast,» kirjutas Raud.

«Loomeliidud on Eesti seaduste kohaselt loovinimesi ühendavad, nende esimehed demokraatlikult valitud, ning nende ühine otsus oleks parim viis kujundada Eesti kultuurileheks nimetatud väljaande saatus,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles