Sirbi tänane juhtkiri: Reformierakond üritab lehte suretada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik, esseist ja filmikriitik Tarmo Teder.
Kirjanik, esseist ja filmikriitik Tarmo Teder. Foto: Peeter Langovits

Sirbi senine filmitoimetaja Tarmo Teder, kellega eile töösuhe lõpetati, kirjutab lehe tänases juhtkirjas pealkirjaga «Materialistliku meedia mudas», et Reformierakond vähendab pidevalt kultuuri rahastamist ja üritab Sirpi välja suretada.

«Häda on selles, et hooti hakkan nõustuma ühe oma Tartu sõbra ütlemisega, et meie erakonnad on mingid poolkriminaalsed jõugud, kes on end demokraatiaetendusega Toompeale upitanud ja valitsevad ringkaitses ümber võimupiruka mitte kedagi teist juurde lastes. Nad on kehtestanud oma röögatu parteimassi kvoodi ja tagatubades valimistele positsioneeritud kandidaatidele antud häälte ülekande matemaatika,» kirjutab ta.

Teder jätkab, et rahvakogu ettepanekud takerdusid riigikogu komisjonidesse ja küllap vaibub peagi ka päevalehtede jõuetu kurtmine kartelliparteide, vabakondade ja kodanikuühiskonna teemal. Ta märgib, et ajakirjandus oli valimiste eel loid, kartlik ja reetlik ega toetanud piisavalt vabakondi.

«Viisaka mässu leeki pole vaja hoida mitte ainult valimiste ajal, vaid iga päev! Muidu ei muutu ka nelja aasta pärast midagi,» leiab Teder.

«Reformierakond on ligi 12 aastat kultuuriministeeriumi tüürinud, selle aja jooksul on toetus kaunitele kunstidele poole vähemaks jäänud. Suretada üritatakse ka Sirpi, aga küllap känguvad ka nüüdsed türanlikud suretajad ise sama rada nagu kunagised koonukad,» lõpetab ta.

Üleeile teatati, et Sirbi uueks peatoimetaja kohusetäitjaks saab Kaur Kender, eile aga lõpetati töösuhe nelja töötajaga, kelleks olid Doris Kareva, Tarmo Teder, Marek Strandberg ja Veronika Valk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles