Eesti muusikud esinevad Shanghais EXPO-l

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külastajad Eesti paviljoni uudistamas
Külastajad Eesti paviljoni uudistamas Foto: Reio Avaste

Eesti noored muusikud esinevad homme Euroopa Liidu Noorteorkestri (EUYO) kooseisus Shanghais EXPO 2010 avamisüritusel.


EUYO konkursil valiti kaks Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) üliõpilast, viiuldajad Marie-Helen Rannat ja Mari Targo, orkestri põhikoosseisu, teatas EMTA.

Orkestri reservi pääsesid trompetist Aarne Ots ning Tallinna Muusikakeskkooli õpilased Silvia Ilves (tšello) ja Heili Rosin (flööt). Sel aastal toimunud konkursist võttis osa 772 noort instrumentalisti üle kogu Euroopa Liidu, kellest EUYO 2010/2011 hooaja põhikoosseisu pääses 125 muusikut.

Euroopa Liidu Noorteorkester, kelle aupresidendiks on Euroopa Parlamendi president ning patroonideks liikmesriikide peaministrid, asutati 1978. aastal ning tähistas seega kaks aastat tagasi oma 30. tegevusaastat. Eesti noored muusikud on Euroopa Liidu Noorteorkestri töös osalenud 2004. aastast alates. Orkestri patroonideks Eestis on president Toomas Hendrik Ilves ja peaminister Andrus Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles