Klaas: kahju, et Kenderi visioon sai teostuda vaid ühes lehenumbris

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirp.
Sirp. Foto: Uwe Gnadenteich

Sihtasutuse Kultuurileht nõukogu esimees Urmas Klaas (Reformierakond) tunnistas täna, et on kaasvastutav Sirbis toimunu ees, samas on tal kahju, et Kaur Kenderi nägemus on teostunud vaid ühe ajalehenumbri läbi.

Urmas Klaas kinnitas «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et Kenderi käik oli ootamatu ning talle ei meenunud ka varasemast olukordi, kus lehe peatoimetaja oleks kõigest nädal pärast tööle asumist lahkunud, tema sõnul on praegu tõepoolest päevakorral Kenderiga töölepingu lõpetamine poolte kokkuleppel, vahendas ERR Uudised.

«Ma ei tahaks otsida süüdlasi sellises kriitilises olukorras, kus esmatähtis on see, et ajaleht jõuaks reedel lugejateni, eks me neljapäeval lahkame nõukogu koosolekul olukorda ja kuulutame kindlasti välja uue konkursi,» ütles ta.

«Ma olen kümme aastat juhtinud seda nõukogu, loomulikult, olles nõukogu esimees, ei saa ma öelda, et mul on ükskõik või mind ei huvita, mis Sirbis toimub, mind on olukorraga kursis hoitud ja see, et olukord on muutunud nii poleemiliseks, on kahetsusväärne,» rääkis Klaas.

«Ja mul on tõepoolest kahju sellest, et Kaur Kenderi visioon sai realiseeruda ainult läbi ühe ajalehenumbri, sellest on mul loomulikult kahju,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles