Sirpi alles jäänud töötajad soovivad Kenderi personaliotsuste tühistamist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kenderi peatoimetatud Sirbi trükisoe tiraaž.
Kaur Kenderi peatoimetatud Sirbi trükisoe tiraaž. Foto: Peeter Langovits

Sirpi alles jäänud toimetajad saatsid täna öösel sihtasutuse Kultuurileht juhtidele märgukirja, milles soovivad toimetuse töörahu taastamiseks Kaur Kenderi tehtud personali- ja palgaotsuste tühistamist.

Toimetuse liikmed pöördusid kirjaga Sihtasutuse Kultuurileht juhatuse esimehe Toomas Väljataga ning nõukogu liikmete poole, lisades adressaatideks ka lehest koondatud toimetajad Doris Kareva, Tarmo Tederi, Veronika Valgu ja Marek Strandbergi.

«Senise peatoimetaja töölepingu lõppemise järel (alates 11.11.2013) langetatud otsused kultuurilehe Sirp juhtimisel on viinud olukorrani, kus ajalehte ähvardab esmakordselt pärast II maailmasõja lõppu järjepideva ilmumise katkemine. Tänaseks on selge, et vigaste ja juriidiliselt vähemasti küsitavate juhtimis- ja personaliotsustega ei ole juhid saavutanud soovitud eesmärke (kui neid üldse seati), samas on osaliselt lammutatud toimetus kui organisatsioon ning põhjustatud suuri ebameeldivusi toimetuse töötajatele,» kirjutavad Sirbi töötajad.

Ometi leiavad nad, et Sirbi toimetus ei ole veel lõpuni lagunenud ning töörahu saavutamiseks ja usalduse taastamiseks peavad sihtasutuse juhid astuma toimetuse arvates mõned vältimatud sammud.

«1) SA juhataja peab tühistama kõik senise peatoimetaja ametiaja lõpu järel Sirbi toimetuses tehtud personaliotsused, puudutagu need siis koondamisi või töösuhete lõpetamist muul viisil, samuti peab tühistama ka kõik viimastel nädalatel tehtud palgaotsused, kui selliseid on tehtud.

2) SA juhataja peab kutsuma peatoimetaja konkursi komisjoni liikmeks toimetuse esindaja, et tagada otsustusprotsessi läbipaistvus ning kogu info veatu jõudmine kõigi asjaosalisteni.»

«Toimetuse eelnimetatud soovide kiire ja ühemõtteline täitmine loob töörahuks eeldused ning on toimetusele üliolulise tähtsusega signaal selle kohta, et sihtasutuse juhid on mõistnud oma tehtud vigade suurust. Vajalike läbirääkimiste pidamiseks nimetame oma esindajateks Tiina Mattiseni ja Marek Strandbergi,» lõpeb kiri, millele on alla kirjutanud Tiina Mattisen, Tambet Kaugema, Reet Varblane, Valle-Sten Maiste, Piia Ruber, Aili Künstler ja Ellen Arnover.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles