Lang pakub loomeliitudele kaht kohta SA Kultuurileht nõukogus

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang.
Rein Lang. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kultuuriminister Rein Lang on nõus loomeliitude nädal tagasi esitatud taotlusega lubada kultuurilehte Sirp välja andva SA Kultuurileht nõukogusse loomeliitude esindajad.

Loomeliidud tegid 20. novembri pöördumises ettepaneku, et SA Kultuurileht nõukogu koosseisu tuleks muuta selliselt, et nõukogus oleks tagatud loomeliitude senisest suurem esindatus.

«Sellest tulenevalt palume loomeliitudel ja teistel kultuurivaldkonna esindusorganisatsioonidel esitada konsensuslikult kahe kultuurivaldkonda esindava isiku nimed, kes võiksid kuuluda SA Kultuurileht nõukogusse,» kirjutas Lang oma vastuses. Kultuuriministeerium ootab loomeliitude esindajate nimesid 6. detsembriks.

Nimetatavad kaks loomeliitude esindajad peavad vastama seaduses sätestatud juhtorgani liikme kandidaatide nõuetele ja SA Kultuurileht põhikirjale.

Praegu on SA Kultuurileht nõukogu liikmed Urmas Klaas, Piret Saluri, Paavo Nõgene, Evelin Karindi-Kask ja Asta Trummel. Pärast loomeliitude esindajate liitumist kasvab nõukogu liikmete arv seitsmeni. 

Kultuurilehe paraegune nõukogu koguneb uuesti homme, 28. novembril. Paavo Nõgene on andnud lubaduse teha homsel kohtumisel ettepaneku kuulutada välja uus ajalehe Sirp peatoimetaja konkurss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles