ERSO: detsembrikuised kontserdid ei jää ära

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Järvi.
Neeme Järvi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

ERSO direktor Kadri Tali ja peadirigent Neeme Järvi teatasid täna õhtupoolikul, et hoolimata levinud informatsioonist, et Neeme Järvi plaanib protesti märgiks ära jätta sümfooniaorkestri kontserdid detsembris ja jaanuaris, toimuvad need siiski.

«Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri nimel soovime kinnitada, et ERSO töö jätkub kavandatud rütmis,» seisis teates.

Tali ja Järvi lisasid, et nad paluvad siiralt vabandust tekkinud segaduse ja levinud valeinformatsiooni pärast.

«Elame hingega kaasa Eesti kultuuri arengule ning valutame südant orkestri tuleviku pärast. See aga ei tähenda, et meis oleks raasugi destruktiivset mõtlemist või käega löömise meeleolu.»

Valitsus andis eilsel istungil kultuuriministrile volituse Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri muutmiseks sihtasutuseks.

Pianist Vardo Rumessen rääkis täna Klassikaraadio saates «Quo Vadis?», et Järvi oli eile seda uudist kuuldes äärmiselt nördinud: «Neeme Järvi helistas mulle ja oli äärmiselt nördinud sellest, et orkestri, mille kunstiline juht ta eellepingu alusel on, staatust muudetakse ilma temaga läbi rääkimata. Järvi ütleb, et temaga on tehtud leping, kus on selgelt määratletud, et see on riiklik sümfooniaorkester. Nüüd see leping on tühistunud, sest enam seda orkestrit ei ole,» kõneles Rumessen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles