Tiidus: populaarse kirjanduse lugemist on võimatu piirata

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Tiidusest sai uus kultuuriminister. Fotol ka veel Paavo Nõgene.
Urve Tiidusest sai uus kultuuriminister. Fotol ka veel Paavo Nõgene. Foto: Toomas Tatar

Uus kultuuriminister Urve Tiidus leidis nn. Barbara Cartlandi teemast rääkides, et populaarse kirjanduse lugemist on tänapäeval praktiliselt võimatu piirata.

«Mis puudutab populaarsete raamatute lubamist, keelamist või tellimise piiramist, siis tänapäeval on ju nii, et kui inimene taahb midagi lugeda, siis väga raske on midagi piirata, inimeste endi valikuvõime ja tahe on üsna suur,» leidis Tiidus ETV saates «Kahekõne».

«Loomulikult on kultuuri osa see, et neid valikuid natuke suunata parema suunas, see algab ju lapsepõlvest, me ei anna lastele mingit jama kätte, aga tänapäeval midagi tsenseerida ja piirata on praktiliselt võimatu,» ütles Tiidus.

«Kultuuriinimestel on võime panna meid uskuma paremasse maailmasse, need inimesed muudavad maailma meie ümber paremaks, neil hetkil saad aru, kui oluline on talent, anne,» rõhutas Tiidus kultuuri vallas tegutsejate tähtsust.

«Et raha ikka kultuurisfääri tuleks, selle eest kogu aeg ju seistakse, aga kultuur on nii mitmetahuline, et kõigile meele järele ei saa kunagi olla,» tõdes minister.

«Rahvusringhääling on avalik-õiguslik institutsioon oma nõukoguga, mis teeb head koostööd juhatusega ning ma ei näe vajadust, et ministeerium peaks siin kuidagi sekkuma juhtimisse,» ütles Tiidus vastuseks küsimusele, kas ERR vajaks jõulisemat riigipoolset juhtimist.

«Rein Langi kriitilist joont ajakirjanduse suunas ei kavatse ma kindlasti jätkata, aga sellestki tuleb aru saada, sest ajakirjandus on aastatega palju muutunud, praktiliselt pidevaks uudisvooks, aga usun, et pilt, mis tänapäeval uue põlvkonna jaoks maailmast luuakse, ongi hea pilt,» sõnas kultuuriminister Urve Tiidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles