Sirbi peatoimetajaks sai Ott Karulin

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Karulin
Ott Karulin Foto: Mihkel Maripuu

Täna kogunenud komisjon valis kultuurilehe Sirp uueks peatoimetajaks teatriteadlase Ott Karulini.

Kokku oli oma taotluse esitanud 16 kandidaati, neist kolme dokumendid ei vastanud nõuetele. Eelnevate arutelude tulemusena pidas komisjon vajalikuks täna enne hääletamist kohtuda Jan Kausi, Lea Larini, Sven Pauluse, Kadri Tüüri ja Ott Karuliniga.

Pärast vestlusi toimus salajane hääletus. Hääletussedelitel oli 13 nime ehk ka nende kandidaatide nimed, kellega komisjon kohtuda ei soovinud. Hääletusel valiti Sirbi uueks peatoimetajaks teatriteadlane ja filosoofiadoktor Ott Karulin, kes sai viis poolthäält.

Uus peatoimetaja astub ametisse 1. jaanuaril.

Kiireid muudatusi tegema ei hakka

Karulin ütles Postimehele, et tema nägemuses peaks Sirp keskenduma eelkõige kunstiteoste arvustamisele ning pöörama senisest rohkem tähelepanu erinevate valdkondade vahelistele seostele ja ka seotusele ühiskondliku plaaniga.

Värske peatoimetaja sõnul ei tulnud konkursi võitmine talle üllatusena. «Ma arvan, et see tuli võib-olla avalikkusele suurema üllatusena. Ma olin oma visioonis kindel ja ei läinud niisama konkursile, vaid ikka kindla tahtmisega seda töökohta saada,» rääkis ta.

Küsimusele, mis muudatusi ta uuest aastast kultuurilehes ametisse asudes seal tegema hakkab, vastas Karulin, et ei kiirusta sellega. «Ma arvan, et esimesed muudatused tulevad sammhaaval ja pigem hiljem. Kõigepealt pean ma võitma toimetuse usalduse ja toimetusega tuttavaks saama,» ütles ta.

«Esialgu ma ei plaani struktuurimuudatusi, küll aga tuleb leida kaks puuduvat toimetajat – filmi- ja kirjandustoimetaja,» sõnas Karulin. Ta märkis, et nendelt ametikohtadelt lahkunud toimetajad ei soovi enam Sirbis tööd jätkata, kuid kas teised Kaur Kenderi peatoimetaja kohusetäitjaks saades ameti maha pannud toimetajad saavad kultuurilehte naasta, on Karulini sõnul inimeste endi otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles