Juubelit tähistav «OP!» jaguneb kolmeks uueks kultuurisaateks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurisaate «OP!» uued tegijad Ilmar Raag, Mart Juur, Kaido Ole ja Andrus Vaarik.
Kultuurisaate «OP!» uued tegijad Ilmar Raag, Mart Juur, Kaido Ole ja Andrus Vaarik. Foto: ERR

Täna õhtul jõuab ETV eetrisse 500. kultuurisaade «OP!», mis pärast tänast saadet jätkab kolme uue teemasaatena, et pakkuda uudisformaadist põhjalikumat vaatenurka.

«Kirjandusministeeriumi» kõrval asuvad teisipäevaõhtusesse tele-eetrisse üksteise järel «OP! kunst», «OP! film» ja «OP! teater» kolme uue saatejuhi eestvedamisel. Saadetes tuuakse lisaks sündmustele ja päevakajalisusele välja detaile, tendentse, kitsaskohti ja probleeme. Varasemast rohkem antakse ruumi aruteludele ja mõttevahetustele.

Esimese tulijana on 14. jaanuaril vaatajate ees «OP! kunst».

«OP! kunsti» õhtuid hakkab vedama kunstnik Kaido Ole, saadet «OP! teater» asub juhtima näitleja ja lavastaja Andrus Vaarik ning «OP! filmi» juures teeb saatejuhina come-backi režissöör Ilmar Raag. Saadete konsultandid on Anneli Porri (kunst), Kairi Prints (teater) ja Jaak Lõhmus (film).

Kultuurisaates «OP!» on tagasivaatava statistika põhjal on kõnelemas käinud 2241 loomeinimest nii Eestist kui mujalt maailmast.

Algselt tõi «OP!» vaatajateni uudiseid teatri, kunsti, arhitektuuri, muusika ja kirjanduse teemadel. Alates 2012. aasta septembrist on iga kuu viimane «OP!» kandnud nime «Kirjandusministeerium» ja kogunud kirjandustemaatika kokku ühte saatesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles