Kultuurkapital jagas aastapreemiaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Andrus Kivirähk sai romaani «Maailma otsas» eest ka kultuurkapitali aastapreemia.
Kirjanik Andrus Kivirähk sai romaani «Maailma otsas» eest ka kultuurkapitali aastapreemia. Foto: Toomas Huik

Eesti Kultuurkapital (kulka) jagas neljapäeval Eesti Draamateatris välja kaheksa aastapreemiat ja hulgaliselt sihtkapitalide preemiaid.

Kõigi kaheksa aastapreemiaga kaasnes ka 7000-eurone rahaline tunnustus.

Audiovisuaalse kunsti peapreemia sai aasta film, Eesti ja Gruusia ühine mängufilm «Mandariinid».

Arhitektuuri peaauhind läks Tartu Ülikooli Narva kolledžile kui suure sümbolväärtusega hoonele, mille tugev arhitektuurne kontseptsioon on leidnud edasiarenduse kvaliteetses ehituslikus teostuses ja silmapaistvas sisearhitektuuris.  

Dirigent Paul Mägi tunnustati laiahaardelise töö eest nii Eestis kui ka välismaal.

Näitleja Risto Kübarat premeeriti läbimurde eest rahvusvahelisele lavale.  

Kehakultuuri ja spordi vallas tõsteti esile Rein Haljandit kui Eesti ja Euroopa ujumiselu suunanud emeriitprofessorit, kes on pidanud loenguid enam kui sajas riigis ja andnud välja hindamatut õppematerjali.

Professor Marju Lauristin sai aastapreemia rahvakultuuri kategoorias uuringu «Laulu- ja tantsupidude mõjust ühiskonna väärtushinnangute kujundamisel ja muutumisel» eest.

MIM projekti tehnoloogia ja teaduse piire kompava interdistsiplinaarse näitusenäitus Tallinna Kunstihoones valiti silmapaistvamaks kunstisaavutuseks.

Kirjanduse aastapreemia viis koju Andrus Kivirähk romaani «Maailma otsas. Pildikesi heade inimeste elust» ning jätkuva kõrgtasemel tegususe eest erinevates kirjanduslaadides. Ühtlasi tunnustas kultuurkapital ka romaani «Mees, kes teadis ussisõnu» rahvusvahelist edu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles