Estonia jätab Kuslapi toetuskontserdi tõttu laste ooperigala ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusooper Estonia
Rahvusooper Estonia Foto: Peeter Langovits.

Rahvusooper Estonia jätab laupäeval kell 12 esialgu teatrikavas olnud lasteetenduse «Ooperigala lastele», sest sel ajal toimub hoopis Voldemar Kuslapi toetuskontsert.

Estonia turundusjuht Ülla Veerg selgitas, et ühtegi vaba aega Voldemar Kuslapi toetuskontserdi jaoks ei leitud. «Kuna kava on suhteliselt sarnane, oli seda kõige lihtsam teha ja selline otsus vastu võeti,» ütles ta.

Veerg lisas, et otsuse tegemisel vaadati läbi kõik võimalikud ajad, mil kontserti korraldada oleks võimalik. «Aga maja planeerimine käib nii pikalt ette ja tegu on suurte kollektiividega. Ka kontserdi korraldus eeldab suurt kollektiivi ja sel ajal olid kõik need jõud olemas.»

Küsimusele, kas on õiglane, et lapsed jäävad Kuslapi toetuskontserdi tõttu ooperigala etendusest ilma, vastas turundusjuht: «Lapsed ei jää kontserdist ilma! Kava on suhteliselt sarnane – osa numbreid on samad, osad on lisatud. Kõik, kes olid galale pileti ostnud, võivad sinna tulla, kes ei soovi, saab pileti vahetada järgmisele galale,» ütles Veerg.

Järgmine «Ooperigala lastele» on kavas 24. septembril.

Veerg täpsustas, et laste ooperigalale oli ostetud umbes 100 piletit ning piletiomanikel pole teatrile pretensioone olnud, enamik jättis pileti alles.

Kuslapi toetuskontserdile on oodata üle 600 külalise. Neile lisanduvad enam kui 1000 krooni annetajad, kes tegid annetuse panga kaudu ega ole veel oma kuponge välja võtmas käinud.

Laste ooperigala on lastele ooperimaailmaga tutvumiseks sobiv pidulik etendus, kus esitatakse ooperiliteratuuri tuntumaid ja kaunimaid aariaid ja ansambleid. Rännakul ooperi võlumaailma on teejuhiks 11-aastane Ingel Marlen Mikk, kes oli üks edukamaid Pipi rollikonkursil.

Estonia teatas 20. mail, et otsustas laulja Voldemar Kuslapi toetuseks korraldada kontserdi, ajendatuna pettumisest Eesti kohtusüsteemis. Harju maakohus mõistis Kuslapi süüdi noorele mehele kehavigastuse tekitamises ja karistas lauljat trahvi ning valurahaga. Kuslap peab kolme kuu jooksul tasuma riigile ja kannatanule kokku 63 500 krooni ning selle raha kogus Estonia annetustena juba kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles