Kultuuriministeerium näeb Estonia aktsioonis küsitavusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voldemar Kuslap
Voldemar Kuslap Foto: Elu24

Kultuuriministeeriumi hinnangul on rahvusooper Estonia aktsioonis ja väljaütlemistes laulja Voldemar Kuslapile toetuse avaldamisel küsitavusi.

«Rahvusooper on oma mängukava puudutavates otsustes iseseisev. Ent hoolimata sellest, et inimlikult võib igati aru saada oma pikaajalise töötaja toetamise soovist, on selle aktsiooni juures siiski omajagu küsitavusi,» märkis kultuuriministeeriumi pressiesindaja Katrin Arvisto.

Ta täpsustas, et peab silmas näiteks kohtuliku kokkuleppe kahtluse alla seadmist.

Rahvusooper Estonia otsustas  kohtus kokkuleppemenetluses süüdi jäänud Voldemar Kuslapi toetuseks korraldada kontserdi ja koguda kokku raha tema trahvi maksmiseks.

Teatrijuht Aivar Mäe on korduvalt meedias märkinud, et ta peab kohtuotsust ebaõiglaseks ja see pani teda pettuma Eesti kohtusüsteemis.

Homme kell 12 toimuva toetuskontserdi tõttu jäetakse ära esialgu teatrikavas olnud lasteetendus «Ooperigala lastele», sest ühtegi vaba aega selleks ei leitud. Estonia turundusjuht Ülla Veerg selgitas, et laste ooperigala kava on suhteliselt sarnane kontserdi omale ning kõik lastegalale pileti ostnud võivad kontserdile tulla.

Harju maakohus mõistis 19. mail Voldemar Kuslapi süüdi noormehele kehavigastuse tekitamises ja määras talle selle eest rahalise karistuse 6975 krooni. Samuti mõistis kohus lauljalt alaealise kannatanu kasuks välja 50 000 krooni. Kuslap end süüdi ei tunnistanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles