Hollywood Reporter kiitis «Free Range'i»

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliini esilinastusel: näitleja Jaanika Arum (vasakult), operaator Mart Taniel ja režissöör Veiko Õunpuu.
Berliini esilinastusel: näitleja Jaanika Arum (vasakult), operaator Mart Taniel ja režissöör Veiko Õunpuu. Foto: berlinale

Üks USA filmitööstuse juhtivaid väljaandeid The Hollywood Reporter noppis Berliini filmifestivali tihedast programmist välja Eesti filmi «Free Range» ja andis sellele oma festivalipäevikus positiivse hinnangu.

Väljaanne kirjutab, et Veiko Õunpuu film on nagu eneseteadlik kummardus 1960ndate romantiliste mässajate kuld­ajastule. «Free Range» esindavat samasugust kõrget kvaliteedistandardit kui «Sügisball» ja «Püha Tõnu kiusamine» ning kinnitatakse, et oma tervitatava sardoonilise tooni ja universaalse täiskasvanuks saamise teemaga on sel potentsiaali jõuda läbimurdeni ka arukate eurofiilsete ameeriklaste seas.

Filmi peategelast Fredi (Lauri Lagle) võrreldakse korraks pahelise briti muusiku Pete Dohertyga. Puudusena mainitakse vajadust tihedama montaaži järele. «Kompleksne karakterianalüüs, millel on tõelise elu kibemagus tekstuur,» kõlab resümee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles