Jaan Krossi kirjandusauhinna laureaat on Juhani Salokannel

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome suuremaid estofiile, kirjanik, tõlkija ja kirjandusteadlane Juhani Salokannel.
Soome suuremaid estofiile, kirjanik, tõlkija ja kirjandusteadlane Juhani Salokannel. Foto: Peeter Langovits

Kolmapäeval, 19. veebruaril kell 16 antakse Tallinnas kirjaniku liidu maja saalis pidulikult üle Jaan Krossi kirjandusauhind, Jaan Krossi Sihtasutuse poolt igal aastal väljaantava Jaan Krossi kirjandusauhinna laureaat on sel aastal soome kirjanik, kirjandusteadlane ja tõlkija Juhani Salokannel.

Jaan Krossi kirjandusauhinna žürii otsustas Juhani Salokannelt tunnustada A. H. Tammsaare suurromaani «Tõde ja õigus» soome keelde tõlkimise eest. Romaani viis köidet ilmusid Soomes aastatel 2002–2013.

Juhani Salokannel on ka tänapäeva olulisemaid Jaan Krossi uurijaid (monograafia «Sivistystahto», 2008, eesti keeles «Jaan Kross», 2009) ja Krossi loomingu soomendajaid (romaanid «Keisri hull», «Rakvere romaan», «Professor Martensi ärasõit» jt.).

Auhinna üleandmisel kõnelevad Eerik-Niiles Kross, Juhani Salokannel ja žürii esimees.

Jaan Krossi kirjandusauhind antakse välja viiendat korda. Varem on auhinna laureaatideks saanud Ain Kaalep, Mats Traat, Jüri Hain ja Enn Nõu.

Žüriisse kuuluvad Toomas Haug, Kristiina Ross, Mati Sirkel, Jaan Undusk ja Märt Väljataga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles