Marat Gatsalov lahkub Vene Teatrist

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marat Gatasalov
Marat Gatasalov Foto: Peeter Langovits

Teisipäeval teatas Vene Teater näitlejatele, et teatri kunstiline juht Marat Gatsalov lahkub ametist. Avalikkusele tehakse otsus teatavaks täna – enne seda ei tahtnud direktor Tõnu Lensment ka täpsemaid selgitusi jagada.

Postimehele teadaolevalt läks Gatsalovi ja Vene Teatri tee lahku poolte kokkuleppel. Gatsalov, kes nimetati eelmise aasta septembris ka Venemaa ühe prestiižikama teatri Aleksandra teatri (Александринский) Uue Lava pealavastajaks, viibis Tallinnas episoodiliselt ja organiseeris Vene Teatri kunstilist tegevust n-ö kaugjuhtimise teel.

Siinsed vene kriitikud on Gatsalovile ette heitnud ka eksperimentaalset repertuaari, mis käib tavalisele vaatajale üle jõu.

Vene Teatri näitleja Sergei Furmanjuk ütles ajalehele Den za Dnjom, et viimasel ajal on pidevalt vahetatud direktoreid ja kunstilisi juhte ning ta tahaks lõpuks rahulikult ja süvenemisega tööd teha.

Kuni sügiseni täidab Gatsalovi ametikohustusi eelmise aasta suvel Vene Teatriga liitunud noor lavastaja Ivan Strelkin. Tõenäoliselt kuulutatakse uue kunstilise juhi leidmiseks välja konkurss.

Gatsalov tegutses Vene Teatri kunstilise juhina 2012. aasta augustist. Lavastajana tõi ta Vene Teatris välja triloogia «Paabeli torn» 1. osa. Ta on Venemaa riikliku teatripreemia Kuldne Mask laureaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles