Suri maailmakuulus ajaloolane Jacques Le Goff

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jacques Le Goff.
Jacques Le Goff. Foto: SCANPIX

Teisipäeval suri Pariisis 91. eluaastal maailmakuulus prantsuse ajaloolane ja medievist Jacques Le Goff.

Le Goffi peeti üsna üksmeelselt tänapäeva parimaks keskaja Euroopa asjatundjaks. Oma arvukate töödega, mis käsitlesid ennekõike keskaja inimeste argielu, tundeid, ettekujutusi ja maailmapilti, suutis ta pälvida ühtaegu nii kõrge tunnustuse erialaringkondades kui ka suure populaarsuse asjahuviliste seas.

1. jaanuaril 1924 Toulonis sündinud Le Goff oli Marc Blochi rajatud Annaalide koolkonna silmapaistvamaid esindajaid, 1972. aastal sai temast Fernand Braudeli järel viieks aastaks koolkonna peamise taimelavana tuntud kõrgkooli École des hautes études en sciences sociales (EHESS) juhataja. Ta oli üks nn. uue ajaloo suuna eestkõnelejaid, mis asus poliitilise ajaloo asemel pöörama tähelepanu just mentaliteediajaloole.

Eesti keeles on Le Goffi töödest ilmunud suur üldülevaade «Keskaja Euroopa kultuur» 2001., eriuurimus «Raha või elu. Majandus ja religioon keskajal» samuti 2001. ning noortele lugejatele mõeldud «Keskaeg» 2010. aastal. Lisaks on ilmunud Le Goffi koostatud artiklikogumik «Keskaja inimene» 2002. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles