Pildid: reedel kuulutati välja Köler Prize'i võitja

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse kaasaegse kunsti auhinna Köler Prize pälvis Jass Kaselaan.

Eile õhtul toimunud Köler Prize 2014 galal kuulutati lisaks välja publikupreemia, mis läks fotograaf Johannes Särele.

Köler Prize on 2011. aastal Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumi poolt asutatud kunstiauhind, mille eesmärgiks on populariseerida kaasaegset kunsti ning tõsta esile kohalikul kunstiväljal olulisi kunstnikke ja rühmitusi.

Igal aastal nomineeritakse Köler Prize’ile viis eesti päritolu või Eestis alaliselt resideerivat kunstnikku või kunstirühmitust viimase kolme aasta loomingu põhjal. Tänavuse Köler Prize’i nominentideks olid Jass Kaselaan, Kiwa, Kärt Ojavee, Johannes Säre ja Visible Solutions OÜ.

Käesoleval aastal antakse Köler Prize’i välja juba neljandat korda. 2011. aastal võitis peaauhinna Jevgeni Zolotko ning publikuauhinna Tõnis Saadoja. Eelmisel, 2012. aastal võitis nii pea- kui ka publikupreemia Flo Kasearu. Žürii pidas samas erilise äramärkimise vääriliseks ka Marge Monko loomingut. 2013. aastal võitis peaauhinna ja publikupreemia Jaanus Samma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles