Galerii: motobande jõudis tagasi kodumaale

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oma seitsmendalt heategevuslikult motorännakult saabus tagasi kodumaale Kultuurne Motobande. Kuue päevaga sõideti kolme riigi teedel maha 2264 kilomeetrit ja koguti heategevuseks 3360 eurot.

1. juunil alustas rahvusooper Estonia eest oma seitsmendat heategevuslikku motorännakut Kultuurne Motobande. Esmalt sõideti Võru keskväljakule, kus anti lastekaitsepäeva puhul kontsert.
Edasi viis motobande seekordne teekond Läti- ja Leedumaale, kuue päevaga läbiti 2264 kilomeetrit.

Sõitjad maksid kõik oma kulud ise, kultuurisõbralike sponsorite poolt annetatud 3360 eest restaureeritakse tänavu Võru linna vanim uks.

Uks pärineb aastast 1793 ja paikneb Katariina kiriku tagaküljel. Vaatamata Võrust pärit kodanike korduvatele algatustele 221 aasta jooksul tugevalt kannatada saanud uks taastada, on see kaunis arhitektuuriväärtus kuni tänase päevani üsna armetus seisus.

Annetus anti üle tuuri alguses toimunud tunniajase kontserdi käigus Võru keskväljakul. Esinesid Jaagup Kreem, Danel Pandre, Triinu Taul, Roland Puusepp, Ago Anderson, Tõnu Kark, Marju Varblane, Siim Rikker, Rain Rämmal, Tauno Valdna, Kristjan «Kotk»Mäeots, Veronika Tamm, Martin Aeltermann, Mart Mikk ning ansambel «Ajaratas Halastamatult Veereb Ei Teda Peatada Saa, Eriti», koosseisus Elmar Liitmaa, Tanel Talve ja Kait Lukka.

Kultuurne Motobande on Kuningas Arthuri Fondi poolt korraldatud heategevuslik motorännak, milles osalevad tuntud pop-, rock- ja pärimusmuusikud, sümfoonikud, näitlejad ning disainerid, kelle ühiseks hobiks on motomatkamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles