Vana-Vigala rokkis 13. korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Phil Anselmo tõi lavaesise täis.
Phil Anselmo tõi lavaesise täis. Foto: Erlend Štaub

Eesti raskeimalt rokkiv festival ehk reedel ja laupäeval Vana-Vigalas peetud Hard Rock Laager tähistas 13. toimumiskorda artistidega USAst ja Paidest.

Festivali esimese päeva hommikul kõrgus laagriplatsil juba kümneid telke, kella kaheks oli piletijärjekord tubli 300 meetrit pikk. Nagu tavaliselt oli esimese kontserdi ajal publikut küllaltki vähe. Selle-eest oli varakult alanud pidu laagriplatsil. Osa rahvast oli platsis juba eelmisest õhtust, siinsamas peeti Hard Rock Laagri soojenduspidu Läburint.

Esimese päeva õhtul tõmbas rahvast käima Rakverest alguse saanud, black-pagan-metal’it tegev Tharaphita. Nad on andnud juba tubli sadakond kontserti meil ja piiri taga. Nüüdseks neli albumit üllitanud bänd esitles uue kauamängiva materjali, mis publiku reaktsiooni põhjal otsustades saab kindlasti sama menukaks kui eelmised.

Pärast Tharaphitat hüppas lavale esimest korda Hard Rock Laagris esinenud rahva suur lemmik Winny Puhh. Nende festivalikava oli kokku pandud nii, et pärast iga pala kõlas üks techno-track, sest nende sõnul peab rahvas reivima. Winny Puhh on kindlasti üks Eesti tugevaimaid live-bände.

Iga aastaga lähevad HRLi moshpit’id (ringis joostes tuleb teisi tõugata) järjest hullemaks. Tundub, nagu ei tunneks keegi enam etiketti. Sellega tuleb tingimata midagi ette võtta, sest õhtuks olid nii mõnedki tüdrukud muljuda saanud. Pidu ja trall kestis sellegipoolest hommikuni.

Teise päeva hommikul said kõiksugu karvased ja sulelised jõudu proovida mängudes, sh kirve- ja noavise, odavise ja pakuheide.

Enne seda peeti maha iga-aastane heviaeroobika, kus huvilised said haiget pead liikumisega ravida. Vaatamata jahedale veele kargasid mõned julged saunalised jõkke ujuma.

Üks tänavuse HRLi tugevamaid magneteid Phil Anselmo on eelkõige tuntud kui mitukümmend miljonit plaati müünud metal-bändi Pantera kunagine vokalist.

Kui mees lavale tuli, oli lavaesine paksult rahvast täis, ilmselt kõik laagrilised olid tulnud vaatama ühte maailma nõutumat ja kuulsamat frontman’i. Alles see tõi laagrisse esimese õige moshpit’i.

Õnnestunud festivali lõpp­akordiks oli Poola tuntuim metal-bänd, veebruaris kümnenda stuudioplaadi «The Satanist» ilmutanud Behemoth, kes andis väga tugeva, energilise ja brutaalse kontserdi, süljates muuseas verd rahva sekka ja ajades tüdrukuid nutma. Perfektne!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles