Galerii: kunstnikud tõid Tartu Tallinnasse

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Kunstnike Liit avas Tallinna kunstihoones näituse, milles on nii personaalset kui poliitilist, poeetilist kui vulgaarset, esteetilist kui ka kontseptuaalset – täpselt nii nagu näituse kuraatori Peeter Talvistu arvates Tartus alati ongi.

Näitus «Väljasõit rohelisse. Tartu 1860–2014» on üles ehitatud kahele paarile – linn/inimesed, vorm/sisu –, mis algselt näivad sisimas vastandlikena, kuid on tegelikult samavõrd teineteist täiendavad.

Nii need paarid kui ka väljapandud kunstnikud ei esinda samas linna ja selle olemuse kõiki tahke, vaid pakuvad pelgalt ühe võimaliku nägemuse sellest, keda ja mida saaks sinna kuuluvaks pidada.

Osalevad kunstnikud: Peeter Allik, Art Allmägi, Ahto Eller, Eike Eplik, Anna Hints, Anna Hõbemäe, Louis Höflinger, Valve Janov, Kairo, Toomas Kalve, Jass Kaselaan, Miljard Kilk, Elmar Kits, Kiwa, Peeter Krosmann, Ilmar Kruusamäe, Kaja Kärner, Eva Labotkin, Margus Lokk, Diana Lõhmus, Margit Lõhmus, Ilmar Malin, Lepo Mikko, MinaJaLydia, Rauno Thomas Moss, Kadri Nikopensius, Taavi Novek, Kaire Nurk, Priit Pajos, Marja-Liisa Plats, Laura Põld, Tanel Rander, Johannes Saal, Ahti Seppet, Maari Soekov, Ülo Sooster, Imat Suumann, Diana Tamane, Ago Teedema, Enn Tegova, Toomas Thetloff, Anna-Stina Treumund, Nadeþda Tðernobai, Alar Tuul, Jevgeni Zolotko.

Näitus jääb avatuks 4. septembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles