Galerii: Võtikveres peeti raamatupidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võtikvere külas peeti laupäeval 15. korda traditsionilist raamatuküla pidu, mille hingeks ja ellukutsujaks on kirjanik ja filmitegija Imbi Paju.

Oma teoseid esitles hulk tuntud Eesti kirjanikke, aset leidis Ervin Õunapuu mononäidendi «Mina, Luther» esimene lugemine, lapsi rõõmustas vabaõhu-lugemispesa ning kirjastused olid ostjaile avanud oma raamatuletid.

Raamatuküla ellukutsuja Imbi Paju rääkis Postimehele antud varasemas intervjuus, et kuigi võrreldes 15 aasta taguse ajaga näeb eestlaste kodudes aina vähem raamaturiiuleid ja raamatupoode leiab veel vaid suurtest linnadest ning raamatute tiraažid on mitu korda vähenenud, ei tähenda see, et eestlased ei taha lugeda.

«Võtikvere kogemus näitab vastupidist, inimesed tahavad lugeda. Võtikvere on 15 aastat näidanud oma elujõudu. Ma olen optimist, ma ei karda, olukord muutub. Võtikverre vajame inimesi juurde, et arendada välja korralik Euroopa raamatuküla. Nüüd teeme kõike talgute korras.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles