«Kättemaksukontoris» tõusevad panused

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täies koosseisus: Freya Narvik (Elina Reinold), Marion Pärn (Kadri Adamson) ja Kirke Klein (Adeele Sepp).
Täies koosseisus: Freya Narvik (Elina Reinold), Marion Pärn (Kadri Adamson) ja Kirke Klein (Adeele Sepp). Foto: TV3

Algaval telehooajal on «Kättemaksukontoris» endiselt hoos peategelaste kolmik Marion Pärn (Kadri Adamson), Kirke Klein (Adeele Sepp) ja Freya Narvik (Elina Reinold). Lubatakse, et kõik lood on jätkuvalt põnevad ja ka üsna keerulised, mistõttu kulgevad läbi kahe osa. Võtted on käinud juba mõnda aega.

Stsenarist Mihkel Ulman kinnitab siiski, et kõik jätkub vanaviisi ja pealtnäha uuendusi pole.

«Juhtumid on siiski senisest keerulisemad,» tunnistab stsenarist, «olen juba nii lavastajalt kui produtsendilt selles suhtes etteheiteidki kuulnud, et kirjutan lood liiga keeruliseks ja et lõpuks ei saa enam keegi aru, kes mida teeb. Logistikaga on probleeme olnud. Loos mõrvatakse üks inimene, kahtlusalused käivad sisse ja välja ning pidin selgitama, kuidas nad seal ikkagi täpselt roteeruvad. Mul oli endalgi lõpuks tükk tegu, et aru saada, kuidas asi käib. Aga see on ju krimilugude puhul tavaline!»

Ulman nendib, et kirjutades tuleb tal kehastuda kurjategijaks, detektiiviks, vaatajaks, lavastajaks jt, kes seriaaliga seotud – ainult niimoodi ongi võimalik lugusid telesõbralikult välja mõelda ning arvestada, kas lavastaja saab väljamõeldu veenva ekraanile toomisega hakkama.

«Kõige keerulisem ongi olla autori rollis,» muheleb Ulman. «Kui algidee on olemas ja tead, kuidas lugu lõpeb, siis raskeim on välja mõelda vahepealne osa – intriigide ülesehitamine ja nende täitmine. Tegelastel on märgatavalt lihtsam. Nemad tegutsevad ju vastavalt autori näpunäidetele.»

Ulman lisab, et armuliiniski tuleb uuel hooajal ette midagi, mida varem olnud pole. Nimelt jõuab Marion Pärn pärast paljusid eksirännakuid oma püsipartneri suhtes äratundmisele, leides lõpuks oma unistuste printsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles