Urmas Sisaski uus teos on pühendatud lastele

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sisask
Urmas Sisask Foto: Tairo Lutter

Helilooja Urmas Sisask tähistab septembris oma esimest juubelit ja sel puhul esitati pühapäeval Rapla kirikumuusika festivalil esmakordselt tema Missat nr 6, mis on pühendatud lastele.

Helilooja sõnul on Maa magnet, mis toob elu meile lähedale just laste hingede kaudu ning seetõttu ongi tema kuues missa pühendatud kõikidele sündinud ja veel sündimata lastele, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kuues missa on pühendatud kogu maailma lastele, sündinud ja veel sündimata lastele, et nad valmistavad ette lapsevanemaid, et lapsed omakorda õpetavad jälle lapsi ja nii omakorda siis elu jäävuse-kestvuse mõte ongi see kuuenda missa sündimine,» rääkis Urmas Sisask.

Missa on kirjutatud spetsiaalselt Riinimanda kooridele, sest just nemad saavutasid 2006. aastal aasta koori tiitli ning said auhinnana tellida teose ühelt Eesti heliloojalt.

Riinimanda kooride dirigent Urve Uusberg kinnitas, et kuigi Sisaski valimine oli kerge otsus, on missa vokaalselt keerukas ning väiksematele lastele parajaks katsumuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles