Beethoven tõi Paavo Järvile aasta dirigendi tiitli

Aino Siebert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Järvi tööhoos.
Paavo Järvi tööhoos. Foto: Peeter Langovits

Paavo Järvi pälvis äsja Saksamaa nimekaima klassikalise muusika auhinna ECHO Klassik – aasta dirigendi tiitli tõi Ludwig van Beethoveni 2. ja 6. sümfoonia plaadistus koos Bremeni Deutsche Kammerphilharmonie-orkestriga. Salvestus ilmus Sony Classicali märgi all 2009. aastal.

ECHO Klassik on Saksa plaaditööstuse kõrge tunnustus, mida annab 21 kategoorias välja kohalik Phono-Akademie. Saksakeelse kultuuriruumi mastaabis võib seda kaalukuselt võrrelda Ameerikas jagatavate Grammydega.

Nii ECHO auhinna laureaadid kui ka nominendid on saavutanud dialoogi publikuga ning tekitanud muusikaarmastajates unustamatuid emotsioone.

17. oktoobril Essenis aset leidev auhinnatseremoonia on üks siinse muusika-aasta kõrghetki, mille kannab otse üle ka telekanal ZDF, saadet juhib Saksamaal ülipopulaarne šõumees Thomas Gottschalk.

Varasemate ECHO laureaatide seast leiame näiteks Simon Rattle’i, Yehudi Menuhini, Anna Netrebko, Elīna Garanča, Montserrat Caballé, José Carrerase jpt muusikamaailma suurkujud.
2003. aastal võitis ECHO auhinna dirigent Anu Tali, pälvides aasta noore artisti tiitli.
Paavo Järvi juhatab Saksamaal veel hr-Sinfonieorchester’it, ta on ka Hesseni Ringhäälingu sümfoonikute peadirigent. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles