Kersna Joalast: fantastiline muusik, suurepärane laulja ja väga kihvt inimene

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Populaarne saatejuht Vahur Kersna
Populaarne saatejuht Vahur Kersna Foto: Marina Puškar

Ajakirjanikuna töötanud Vahur Kersna ütleb, et tema 1996. aastal tehtud intervjuu on ainuke pikem teleintervjuu, mille muusik Jaak Joala on kunagi andnud.

«Kui igal pool räägitakse, et Joala ei andnud intervjuusid, siis andis küll! Ju siis olid asjaolud tema jaoks sobivad, ju ta usaldas mind,» arvab Vahur Kersna.

Samuti tahtis Joala intervjuuga toetust saada plaanitavale ühistuurile Ivo Linna ja Tõnis Mäega («kolm tenorit»), mis jäigi Joala viimaseks.

«Ja eks iga inimene tahab mingi hetk ära rääkida oma loo,» usub Kersna.

Jaak Joalat jääb ta meenutama kui fantastilist muusikut, suurepärast lauljat ja lähedaste jaoks kui väga kihvti inimest. «Meil oli Jaaguga väga hea suhe, käisin ka tema juures mitmel korral – jutustasime ja vaatasime pilte,» meenutab Kersna, kes võttis Joala omal ajal tööle ka Raadio Topi, kus üheskoos Indrek Hiibusega tehti muusikasaadet. Hiljem kutsus Kersna muusikud ka raadiosse Pluss B3. «Nad tegid saadet pealkirjaga «Kirarrisafari» ikka aasta otsa. Mulle tundub, et Jaak väga nautis seda,» ütleb Kersna.

Ta lisab, et viimasel ajal olid Joalaga suhted katkenud, elud läksid erinevaid radu.

«See, mida ta koges ja läbi elas, ei oska me hullemates unenägudes ette kujutada,» usub Kersna viidates Joala elule ja edule Venemaal ja Nõukogude Liidus. Seda, et Joala ajakirjandusest eemale hoidis, ei pea Kersna ülbuse märgiks, vaid tol ajal ei olnud lauljatel mänedžere ega ihukaitsjaid, mistõttu tuli ise hakkama saada.

Vaata ERRi arhiivis talletatud Vahur Kersna saadet «Tundmatu Jaska».

Täna saabus kurb teade kunagise pop-laulja ning muusikapedagoogi Jaak Joala surmast. Joala leiti eile õhtul oma kodust surnuna. Ta viibis hiljuti ka kopsuprobleemide tõttu haiglaravil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles