Karpin: Jaak oli avalikust elust väsinud

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Karpin
Leo Karpin Foto: Peeter Langovits

Äsja lahkunud Jaak Joalaga mitu saadet ja filmi, seal hulgas «Teisikud» teinud režissöör Leo Karpin ei mäleta, et ülipopulaarne laulja oleks staaritsenud ning avalikkuse eest varju tõmbumine oli tema teadlik valik.

Tundsin Joalat juba 60ndate lõpust ja olen temaga väga mitmeid saateid ja filme teinud, mitte ainult «Teisikuid».

«Teisikud» said tegelikult alguse sellest, et olin Eesti Telefilmis teinud filmi «Jaak Joala» ja ju see siis ülemustele meeldis, et nad ka mängufilmi kasuks otsustasid. Mulle on ta meelde jäänud üldse mitte staaritseva, vaid väga vaoshoitud ja rahuliku inimesena. Staariks saamiseks, olen veendunud, ei teinud ta ise päris kindlasti mitte midagi. Kui sellesse ringi, seda tööd andeka inimesena tegema kord satud, on see paratamatu.

Moskvas Kesktelevisioonis oli tal sõbranna Alla Dmitrijeva, muusikasaadete toimetaja, kes minu arusaamise järgi tegi väga palju Jaagu karjääri heaks.

Viimati suhtlesin Jaaguga aga päris ammu, Eurolaulu võistlustega seoses. Miks ta viimastel aastatel «kadunud» oli – ei tea. Igatahes helistas mulle mõne aasta eest üks Soome produtsent, keda me mõlemad Jaaguga hästi tundsime ja kes ütles, et tal on väga Jaaku vaja. Vastasin, et küsi midagi lihtsamat, et temaga kontakti saada on lausa võimatu. Helistasin siis Juhan Paadamile, sest arvasin, et tema kaudu ikka saab. Juhan aga ütles, et ainus võimalus on talle elektronkiri saata ja kui Jaak peab vajalikuks, siis ta vastab.

See oli teadlik lahkumine avalikust elust. Inimene oli lihtsalt sellest kõigest väsinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles