Sergei Pedersen: «Liiga palju nokiti ta kallal!»

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pedersen.
Sergei Pedersen. Foto: Peeter Langovits

 

Jazzpianist Sergei Pedersen mängis Jaak Joala saatebändides Radar ja hiljem Lainer. Kõige eredamalt mäletab ta seoses Joalaga Radari reisi Lääne-Aafrikasse 1982. aastal. Seal veetis bänd ninapidi koos kolm kuud. Pedersen meenutab, et kui muidu on ikka bändides natuke intriige ja nagistamisi, siis see oli erakordselt sõbralik ja üksmeelne aeg. 

«Staarina Joala end bändi suhtes ei tundnud,» räägib Pedersen ja lisab pärast väikest mõttepausi, et võib-olla 2 protsenti nõudis rohkem tähelepanu kui teised. Kui mindi aga mõnesse Nõukogude Liidu saatkonda kaugel Aafrikamaal, siis seal oli küll tunda, et Joala on staar- niimoodi temasse suhtuti. Muusikalise koostöö kohta räägib Pedersen, et kui Joala oli bändis, oli ta üsna resoluutne. «Täpselt nii nagu tema tahab, on see õige või ei ole- nii pidi olema,» meenutab ta, kuid võib enda sõnul ka pisut liialdada.

«Kui bänd tegi midagi temast eraldi, oli muusikutel vaba voli, Joala võis kuulata, midagi ka kommenteerida, aga ei sekkunud,» ütleb pianist. Pederseni arvates oli Joala suur laulja, kes oleks võinud olla veelgi suurem, kui oleks rohkem oma loomingut esitanud. Joala tagasitõmbumise põhjuste kohta arvab pianist nii: «Liiga palju nokiti ta kallal!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles