Publik võttis «Ooperifantoomi» vastu tulise aplausiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanemuise saali täitis laupäeva hilisõhtul pärast muusikali «Ooperifantoom» eesriide langemist tuline aplaus, mille saatel tulid lavale rühmiti osatäitjad. Kesksetes rollides lavastuses osalenud Koit Toome ja Hanna-Liina Võsa lavaletulekul tõusid mõned saalisviibijad püsti. Kui tuli nimiosatäitja Stephen Hansen, tõusis kogu saal.

Viis minutit väldanud aplausi katkestas lavastaja Georg Malvius, kelle kutsel astus lavale kultuuriministeeriumi kantsler, Vanemuise nõukogu esimees Paavo Nõgene. Ta meenutas aastatepikkust tööd, mida nõudis «Ooperifantoomi» lavaletulek, ja ühtlasi andis ta Stephen Hansenile üle Maarjamaa Risti viienda klassi teenetemärgi. President Toomas Hendrik Ilves otsustas selle anda Norra tenorile kui kahe riigi kultuurisuhete edendajale.

Järgnenud esietenduspeol pidas teiste hulgas lühikese tervituskõne David Robinson, kes esindas Vanemuisele «Ooperifantoomi» litsentsi koos õigusega seda lavastada omas versioonis müünud Londoni firmat Really Useful Group Ltd. Ta kasutas lavastuse kohta ainult kiidusõnu.

Esimesel esietendusel oli Christine´i osas Hanna-Liina Võsa, tänasel teisel esietendusel laulab selles rollis Maria Listra. Fantoomi osas on mõnel etendusel Kalle Sepp.

Andrew Lloyd Webberi muusikali «Ooperifantoom» on Vanemuisel õigus etendada 40 korda, sel hooajal 24 (neist 8 Nordea kontserdimajas) ning ülejäänud 16 etendust järgmisel hooajal.

«Ooperifantoomi» muusikajuht on Tarmo Leinatamm, kes aga viibis esietenduse ajal haiguse tõttu teatrimajast eemal, ja dirigent Martin Sildos. Kunstnikud on Iir Hermeliin ja Ellen Cairns, valguskunstnik Palle Palme. Lisaks solistidele teevad lavastuses kaasa bänd, Vanemuise sümfooniaorkester, ooperikoor ja balletitrupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles