Amazon avab grupikirjutamise portaali

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht ja digitaalne lugemisseade Kindle.
Ajaleht ja digitaalne lugemisseade Kindle. Foto: Reuters / Scanpix

Veebikaubamaja Amazon on tänavu aasta märtsist saladuskatte all arendanud grupikirjutamise portaali WriteOn. Eelmisel nädalal kuulati välja suletud beetaversioon.

Amazon Kindle foorumis avaldatud postituses kirjutati, et keskkond nimega Write On by Kindle koondab ja ühendab nii lugejaid kui kirjanikke. Ühises loomingulises protsessis saavad esimesed teistele tagasidet anda, nii et tulemuseks peaks olema senisest veelgi parem kirjandus.

Portaali Digital Reader toimetaja sõnul, kes Write Oni testis, ei ole esialgu tegemist kuigi komplitseeritud keskkonnaga, pigem laiendatud blogimootoriga. Oma töid avaldavatele autoritele ei esita Amazon mingeid siduvaid tingimusi ning nad võivad materjalid iga kell kustutada.

Selline grupikirjutamise ja -kirjastamise teenus pole iseenesest midagi uut. Portaalid KBoards, Wattpad ja Absolute Write on juba mõnda aega koondanud veendumuselt sõltumatuid kirjanikke ja ka neid, kes mingil põhjusel kirjastuste huviorbiidist välja jäävad. WriteOn pälvib tähelepanu Amazoni laia haarde poolest – potentsiaalselt võib jõuda miljonite huvilisteni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles