Narva võib saada uue teatrimaja

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Narva teater Ilmarine vaevleb majandusraskustes ning kultuuriministeerium kaalub võimalusi Narva teatrimaja ehitamiseks, vahendas rahvusringhäälingu uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Võimalik uus teatrimaja võib sündida koostöös praegu Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus tegutseva teatrikeskusega Vaba Lava, avaliku ja erasektori ühisel ettevõttel.

Narva teatri Ilmarine saalis pole kütet, katus jookseb läbi ja hoonet pole remonditud juba veerand sajandit. «Ilmarise teatri olukord on materiaalselt raske,» ütles teatrikriitik ja lavastaja Jaak Allik. «Rääkides saalist, kus me praegu intervjuud anname, siis see on Nõukogude-aegse sõjatehase Baltijets saal, mis ei ole muutunud ei mööbli, lagede ega millegi muu osas kogu selle 23-24 aasta jooksul, mil Baltijetsit enam pole.»

Kultuuriministeerium näeb väljapääsu loomemajanduskeskuse rajamises. «Narva teatrimaja ehitamise rahastamises peaks koostööd tegema nii avalik sektor kui ka eraettevõtjad,» ütles kultuuriministeeriumi teatrinõunik Hillar Sein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles