Segakoor HUIK! ja Fred Jüssi kutsuvad sügisesele muusikamõtisklusele

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügis
Sügis Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kontserdil «Sügismaastikud» kõlab Eesti heliloojate sügisene koorimuusika, mida rikastavad Fred Jüssi mõtisklused muusikast ja loodusest.

Eesti loodusmaastikest on ammutanud inspiratsiooni lugematud heliloojad, kunstnikud ja kirjanikud. Sellel sügisel soovib ka Segakoor HUIK! Eestimaa sügist omal viisil kirjeldada, pakkudes kuulamiseks kontserte, kus kõlavad sügismaastikke ja -meeleolusid peegeldavad teosed. Kavas on muusikat rahvusromantilisest stiilist tänapäeva heliloojateni – kõlab Mart Saare, Gustav Ernesaksa, Märt Ratassepa muusika, samuti Tormise «Sügismaastikud», mille kirjutamisest möödub 50 aastat. Samuti kuuleb noorema põlvkonna heliloojate – Martin Sildose ning Maria Kõrvitsa – loomingut. Lood on kirjutatud eesti looduslüürika kaunimatele tekstidele. Kontserte juhatab Kaspar Mänd, muusika sekka kuuleb Fred Jüssi mõtisklusi muusika ja looduse seostest.

Kontserdid toimuvad  11. oktoobril kl 17.00 Kuusalu rahvamajas ja 12. oktoobril kl

17.00 Tallinnas Hopneri majas. Pilet: 5/3 (õpilane, üliõpilane, pensionär).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles