Video: kinos Sõprus toimub sallivuse eriseanss

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Ära kaota lootust»
Kaader filmist «Ära kaota lootust» Foto: Kaader filmist

Kooseluseaduse vastuvõtmise puhul näitab kino Sõprus eriseansil filmi «Ära kaota lootust» (Keep the Lights On 2012).

Filmi stsenaarium põhineb režissööri Ira Sachsi enda elus aset leidnud sündmustel. See on film, mis vaatleb armastuse kõiki avaldumisvorme, muuhulgas mustavaid sügavikke ning aujärjele tõusmist. Ja otsib vastuseid küsimusele, kuidas seljatada deemonid, säilitada väärikus ning lihtsalt armastada. 

1997. aastal kohtub dokumentaalfilmirežissöör Erik (Thure Lindhardt) oma seksuaalset suunitlust varjava juristi Pauliga (Zachary Booth, «Kahjutasu»). Juhuslikust kohtumisest saab alguse ligi kümme aastat kestev armulugu, mida märgistavad düsfunktsionaalsed mustrid, narkootikumid ja seks.

Õõvastav ja romantiline,  avameelne ja mitmekihiline «Ära kaota lootust» on film, mis vaatleb armastuse kõiki avaldumisvorme, muuhulgas mustavaid sügavikke ning aujärjele tõusmist.

Kuidas seljatada deemonid, säilitada väärikus ning lihtsalt armastada? «Ära kaota lootust»  võitis 2012. aasta Berliini rahvusvahelisel filmifestivalil parima mängufilmi Teddy auhinna. 

Eriseanss toimub laupäeval, 11. oktoobril kl 14.00 kinos Sõprus. Film on eesti- ja venekeelsete subtiitritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles