Uus teatriformaat pakub lõhna- ja maitseelamusi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gurmeeteatri etenduse esitlus Kristiine keskuses
Gurmeeteatri etenduse esitlus Kristiine keskuses Foto: Gurmeeteater

Uus teatriformaat pakub publikule ainulaadset kogemuse, kus lisaks kuulmis- ja nägemismeelele eritab lavastus ka maitsmis- ja haistmismeelelt.

Neljapäeval, 16. oktoobril toimub uue teatriformaadi, Gurmeeteatri, esimese lavastuse «Kriminaalne õhtusöök» esietendus, mis toob publikuni terve rea üllatuslikke ja kriminaalseid sündmusi.

«Kriminaalne õhtusöök» räägib Hermes Mansust – maailmakuulsast kunstnikust, kes on edukalt varjanud oma isikut. Mitte keegi ei ole teda kohanud, kuid tema kunst on vaieldamatult äratuntav ja geniaalne. Mansu uusima teose esmaesitlusele ja pidulikule õhtusöögile on saanud kutse parimatest parimad, sest see õhtu on märgilise tähtsusega sündmus Eesti kultuuriajaloos. Kõik on detailideni paigas: auväärsed erikülalised, kogemustega õhtujuht ja hoolikalt valitud menüü kõikidele külalistele. Ent esmaesitlus võtab ootamatu pöörde ja kunsti asemel saab õhtu endale täiesti uued kangelased.

Käsikirja autoriteks on Diana Leesalu (Tallinna Linnateater), Veiko Tubin (Tallinna Linnateater) ja Paul Piik (Kinoteater); lavastajad Diana Leesalu ja Veiko Tubin.

Kuna näitlejad on publiku seas, siis hoitakse põnevuse säilitamiseks näitetrupi liikmeid saladuses.

Veiko Tubin, «Kriminaalse õhtusöögi» üks lavastajatest, selgitab, et Gurmeeteater on uus teatriformaat, mis pakub Eesti publikule ainulaadse kogemuse, kus lisaks kuulmis- ja nägemismeelele pakub lavastus elamuse ka maitsmis- ja haistmismeelele. Nimelt ühendab Gurmeeteatri projekt enda alla realistlikud teatri- ning gurmee-elamused.

Tubina sõnul ongi lavastust ette valmistades seatud eesmärgiks pakkuda publikule võimalikult realistlikku kogemust: «Oleme püüdnud lähtuda põhimõttest, et kõik, mis publiku ümber toimub, oleks reaalne situatsioon. Inimesed tulevad pealtnäha tavalisele õhtusöögile, mis võtab üsna ootamatud pöörded ja lisaks teatri osale saab publik väga maitsva kolmekäigulise gurmee-elamuse,» rääkis Tubin.

Gurmee-elamuse eest vastutav peakokk Mihkel Heinmets rõhutab samuti, et Gurmeeteatri mõte on pakkuda inimestele elamust: «Tahame, et inimesed naudiksid seda kahte ja poolt tundi, et nad võtaksid etenduselt endaga kaasa emotsioonid, mis on neil meeles veel ka aastakümneid hiljem. Oleme näinud väga palju vaeva, et siduda omavahel kaks teineteisest niivõrd erinevat kunstivormi, seda just eesmärgiga pakkuda inimestele midagi uut ja põnevat,» rääkis Heinmets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles