Medeski, Scofield, Martin & Wood: Jatsu ja jämmi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Medeski, Scofield, 
Martin & Wood
«Juice»
(Indirecto)
Medeski, Scofield, Martin & Wood «Juice» (Indirecto) Foto: Pm

Medeski, Scofield, Martin & Wood

«Juice»

(Indirecto)

Hinne 5

Elektrioreli, bassi ja trummi trio Medeski, Martin & Wood on juba aastakümneid üks džässiskeene kuulsamaid jam band’e, mis on siiski alati hoidnud ukse lahti ka avangardile ja muudele muusikalistele ootamatustele. Džässkitarri elav legend John Scofield on nooremates kolleegides leidnud ilmselged mõttekaaslased – «Juice» on juba neljas selle koosseisuga (ja kolmas sama nime all) salvestatud plaat.

Album algab kaasakiskuva, ent staatilise gruuviga, millelaadseid terve plaadi pikkuses kuulata ei jaksaks. Õnneks läheb muusika pärast seda kohe «liikvele» – harmooniliselt, stilistiliselt, tämbraalselt. Nelik kasutab erinevaid latiinorütme (iga kord mitte just kõige tõsimeelsemal moel), jõudse plaadi edenedes ka mitmekesiste tõlgendusteni sellistest rokkmuusika ikoonilistest paladest nagu The Doorsi «Light My Fire» (meelega lihtsustatud tribuut hipiroki ekstaasile), The Creami «Sunshine of Your Love» (kajarohke dub, kus algmaterjal ilmub ainult läbi udu) ja Bob Dylani «The Times They Are A-Changin’» (eleegiline americana). Üks plaadi peamisi väärtusi on vanameister Sco lai kitarrisõnavara, mis hõlmab parimat bluusist, rokist ja funk’ist, džässi erinevatest kihistustest rääkimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles