Oja ja Võrno: Tarmo vaatas raskel ajal «Kreisiraadio» sketše

Tiina Kaukvere
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Oja (vasakult), Hannes Võrno ja Tarmo Leinatamm ehk Kreisiraadio.
Peeter Oja (vasakult), Hannes Võrno ja Tarmo Leinatamm ehk Kreisiraadio. Foto: Peeter Langovits

Tarmo Leinatammega koos saadet «Kreisiraadio» teinud humoristid Peeter Oja ja Hannes Võrno meenutasid lahkunud sõpra, kes rääkis viimastel kohtumistel, et on hakanud «Kreisiraadio» sketše üle vaatama.

«Kui Tarmol oli lõpus raske aeg, siis oli midagi, millest ta rõõmu tundis – ta vaatas videoid, kus ta oli dirigeerimas, ta vaatas meie «Kreisiraadiot». Ta sai ennast kõrvalt vaadata terve, elujõulise ja rõõmsana,» rääkis Hannes Võrno «Aktuaalsele kaamerale».

Kuna Leinatamm oskas inimeste natuure kõige paremini kolmikust välja tuua, siis oli ta  sketšides sageli reporteri rollis.

«Dirigendiamet oli nii tema amet – ta oskas liita, ühendada, siduda, aidata kaasa, edasi viia, anda rütmi,» rääkis Peeter Oja, kes tutvus Leinatammega 86. aastal, mil Oja läks Vanemuisesse tööle.

«Mingi aeg olime me kogu aeg ninapidi koos – ta oli mu parim sõber ja meenutusi on ikkagi tohutu palju,» rääkis Oja.

«Ma ei oska öelda, kus ta mu maailmas paikneb – vend ja onu ja sõber ja äripartner ja kaasteeline. Ma ei kujutaks oma elu ette, et mul ei oleks Tarmot olnud,» rääkis Hannes Võrno, kes on Leinatamme sõber olnud pool oma elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles