Postimees teeb otseülekande kontserdist «Estonia Ukraina heaks»

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia klaver.
Estonia klaver. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval, 20. oktoobril algusega kell 19 teeb Postimees otseülekande rahvusooper Estoniast, kus koostöös Ukraina rahvusooperiga antakse heategevuslik galakontsert «Eesti Ukraina heaks».

Kontserdi tulu läheb uue Estonia klaveri soetamiseks Slovjanski kaunite kunstide kooli õpilastele.

Klassikalise kavaga kontserdil, kus dirigendipuldis on Jüri Alperten ja Mõkola Djadjura, astuvad estoonlaste kõrval üles Ukraina Rahvusooperi solistid ning balleti esisolistid. Kontserdil esineb sõnavõtuga Donetskist pärit Estonia solist Pavlo Balakin.

Iga kontserdikülastaja saab ise valida, kui palju ta soovib heategevuskontserdil annetada. Kohad saalis palutakse kokku leppida rahvusooper Estonia kassas, tel 683 1210 ja e-meilil estonia@opera.ee.

Lisaks saab toetust avaldada pangaülekandega Estonia kontole EE351010002011259003 märgusõnaga «Ukraina» või panna annetatav summa 29. septembrist teatris asuvatesse toetuskastidesse. Annetada saab 1. detsembrini.

Slovjansk asub Ida-Ukrainas, seal elab ligi 100 000 elanikku. Linnas, millest sõda üle käis, käivad hetkel ülesehitustööd. Tugevalt sai kannatada ka Slovjanski kaunite kunstide kool, kus pärast taastamistöid õpib 600 last valitud erialal – laulmine, pillimäng, ballett, kujutav kunst. Koolis on 300-kohaline saal ja 70ndatel soetatud Estonia klaver, mille asemele annetajate abiga soetatakse uus.

Tutvu kontserdi kava ja esinejatega Estonia kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles