Vikerraadios alustab lööv kultuurisaade «Vasar»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurisaate «Vasar» panevad paukuma Urmas Vadi, Urve Eslas ja Peeter Helme
Kultuurisaate «Vasar» panevad paukuma Urmas Vadi, Urve Eslas ja Peeter Helme Foto: Ülo Josing / ERR

Alates 18. oktoobrist kuuleb Vikerraadios laupäeviti kultuurimagasini «Vasar», kus saatejuhid Urmas Vadi ja Peeter Helme vaatavad enda sõnul vabalennult kultuurimaailma olulistele sündmustele ja nähtustele.

Nähtuseks võib olla mõni raamat või näitus, aga ka artikkel või Facebookis välja öeldud mõte. Stuudiosse kutsutakse inimesi, kellega neil teemadel rääkida, mõtteid vahetada, kui vaja, siis kasvõi solvumiseni vaielda.

Esimeses «Vasaras» võetakse koos ajalehe Sirp peatoimetaja Ott Karuliniga läbi mõned Sirbis silma jäänud teemad. Martin Liivandi möödunud nädalal ilmunud loo «Vabandus, vendlus... sõsarlus?» pinnalt käsitletakse videomänge ja sugudevahelist võrdust neis, jõudes välja põlvkondade teemani. Vaadeldakse P. I. Filimonovi esseed «Pidu, mis on alati sinuga, isegi siis, kui sa seda ei taha», mis räägib Eesti riigi mõttest. Arutletakse Lauri Kiige juhitud vestlusringi «Antropoloogid puurivad Ida-Euroopa uusrahvuslusi» põhjal rahvusluse, riigi ja jällegi põlvkondade vahekordade üle. Saate lõpus loeb ühe-minuti-arvustuse Meelis Oidsalu. Kuna naisküsimus on saates oluline, kõlab Ele ja Kaja Kõlari muusika.

«Vasara» kaasautor on postimehe ajakirjanik Urve Eslas.

Kui reedel siriseb Sirbike, siis laupäeval «Vasar» alasile lööb! Esimest saadet kuuleb Vikerraadios 18. oktoobril kell 12.05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles