Balti liiga kütab pinget

, spordikommentaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helar-Säärits Kuusk-Kepp
spordikommentaator
Helar-Säärits Kuusk-Kepp spordikommentaator Foto: Erakogu

Maailma spordifännide ootused täitusid taas, kui alanud Balti kummipalliliiga avamängul lahenes tohutuid emotsioone tekitanud ülipingeline vastasseis Rapla Juustu ja Rakvere Vorsti vahel, mil võitja oli lahtine kuni viimaste otsustavate sekunditeni, mil supermängu tegi pikalt põrnavigastuspausilt naasnud Armando Kobras, kes teise poolaja viimaste sekundite jooksul viskas pikali ja teeskles surnut, viies osava psühholoogilise mänguga hüsteeriasse vastasmängijate ründaja Kurvas Pizdulauskase, kelle põievigastus takistas otsustavat mängu eelmisel hooajal, kuid kes nüüd taas vigastusest paranedes lasi suure kaarega Rakvere Vorsti korvirõngasse, viies rivist välja ja tekitades patiseisu vastase ridades, kes olid kogunenud korvi alla otsustavat kohukest ja saia sööma!

«Seekordses mängus valitsesid emotsioonid ja draama! Olen mängijate üle uhke. Nad võitlesid kõvasti ja jälgisid väga hästi mänguplaani,» rääkis meeskonna treener Gunnar Svensson kohtumisest. «Lõpuks loeb aga tulemus ja me kaotasime. See on suur pettumus.»

Maailma kummipalliüldsuse seas kütab ikka veel kirgi suurepärase koduvõiduga lõppenud EM-valiksari, kus Häädemeeste Joodikute suurima staari Valter Pihu individuaalne meisterlikkus võttis Häädemeeste Supermarketi meeskonnal püksid püüli sõeluma! Nii lahkusidki mitmed nimekad häädemeeslased tänu Valteri 74. minuti briljantsele karistuslöögile 1:0 sinise silma ja verise ninaga.

Eesti selle aasta spordi suursündmus sai väärika lõpupaugu, kui Häädemeeste Joodikute treener Olev Vanatürbel tõi hõlma all väljakule registreerimata jahipüssi IZH, mille tikuväävlitest ja naeltest isetehtud laskemoon vigastas poe taga väljakul kuivavate puuriitade vahel töllerdavat pealtvaatajat Ziina Karpi tulemusega 1:0.

«Täitsa tühi tunne on. Olin selle padruni ise suure vaevaga teinud, kuna relvaluba mul ju ei ole, ja nüüd on püss tühi, aga vastasmeeskondna liikmete arv on ikka sama suur,» oli nõutu ka Vanatürbel ise. «Pole midagi teha, kui Eesti spordi rahastamine on nii niru, samal ajal kui kultuurkapital rahastab igasugu ahve ja liputajaid, aga lihtne spordimees lakkugu jälle panni!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles