«Kontakt»: Linnateatri näitlejad räägivad avameelselt iseendast

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Võigemast.
Evelin Võigemast. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Mis on kõige ohtlikum hetk, mis laval on olnud? Kes kardab Virginia Woolfi? Kas kunstiinimesed peaksid jääma oma liistude juurde? «Kontaktis» otsitakse vastuseid neile ja väga paljudele teistele küsimustele.

22. oktoobril kell 19 Hobuveskis algavas sündmustesarjas saab publik kord kuus kolmapäeviti lähemalt tuttavaks kahe Tallinna Linnateatri näitlejaga.  Iga «Kontakt» toimub Hobuveskis vaid korra, kuid jõuab telesaatena ETV ekraanile juba sama nädala reedel pärast «Aktuaalse kaamera» põhisaadet. «Kontakti» esimesteks külalisteks on Hele Kõrve ja Evelin Võigemast, õhtujuhtideks Henrik Kalmet ja Veiko Tubin.  

Publiku ette tulevad kaks inimest, kes põhilise osa oma elust teesklevad, et on keegi teine. Sel õhtul mängivad nad iseennast – nad räägivad, otsivad, arutlevad, esinevad, küsivad, vastavad ja (umbes poolteist tundi hiljem) kaovad. Et kaks päeva hiljem ETV ekraanil taasilmuda. Lisaks jutuajamistele elustuvad endised või tulevased rollid, kõlab piinlik ja vabastav naer või sünnib midagi, mida varem pole juhtunud.  «Kontakt» on segu kunstilisest aktsioonist ja telesaatest «Inside the Actor's Studio» ehk teisisõnu: oodata võib pikemaid ja süvitsi vestlusi, aga samas tempokat ja ootamatut õhtut.

Igal sündmusel on kaks õhtujuhti ning fookuses kaks näitlejat. Esimesel korral, 22. oktoobril haaravad õhtujuhtimise enda kätte Henrik Kalmet ja Veiko Tubin, külalisteks on Hele Kõrve ja Evelin Võigemast. 19. novembri külalisteks on Karl-Andreas Kalmet ja Priit Pius.  Saated on eetris vastavalt 24. oktoobril ja 21. novembril. 

Ka publikul on võimalik esitada oma küsimused näitlejaile, saates need e-posti aadressil publik@linnateater.ee. Küsimusi Hele Kõrvele ja Evelin Võigemastile on võimalik esitada kuni 22. oktoobri kella 15.00-ni. 

«Kontakti» sari avab Tallinna Linnateatri viiekümnenda sünnipäeva tähistamise, mis kulmineerub 13. veebruaril 2016 teatri 50. juubeliga. 

Iga «Kontakti» piletid tulevad müüki sama kuu alguses Piletilevis ja Linnateatri kassas.  Pileteid novembrikuu kohtumisõhtule saab soetada alates 1. novembrist, detsembrikuu kohtumisõhtule 1. detsembrist jne.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles