Kontsert kogus Slovjanski muusikakooli uue klaveri heaks üle 26 000 euro

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeva õhtul toimus rahvusooperis Estonia heategevuslik galakontsert «Eesti Ukraina heaks», mille tulu läheb uue Estonia klaveri soetamiseks Slovjanski kaunite kunstide koolile.
Esmaspäeva õhtul toimus rahvusooperis Estonia heategevuslik galakontsert «Eesti Ukraina heaks», mille tulu läheb uue Estonia klaveri soetamiseks Slovjanski kaunite kunstide koolile. Foto: Albert Truuväärt

Rahvusooper Estonia korraldas koostöös Ukraina Rahvusooperiga eile, 20. oktoobril heategevusliku galakontserdi «Estonia Ukraina heaks», mille tulu läheb uue Estonia klaveri soetamiseks Slovjanski kaunite kunstide kooli õpilastele.

Rahvusooperi esindaja teatel annetasid kontserdikülastajad ja toetajad kokku 26 724 eurot. Kogu projekti maksumus on ligikaudu 35 000 eurot, nii jäävad teatri annetuskonto ja –kastid avatud veel 1. detsembrini, mil klaver Estonia Klaverivabrikus valmib ja teele saadetakse.

Suurejoonelisel kontserdil, kus esinesid Eesti ja Ukraina rahvusooperite solistid, Rahvusooper Estonia koor, poistekoor ja orkester ning Eesti Rahvusballett, andis teatrijuht Aivar Mäe Slovjanski kaunite kunstide kooli direktori kohusetäitjale Olena Syzonovale üle klaveri võtme. Kontserdist tegi otseülekande ka Postimehe veebilehekülg, kontserti saab järelvaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles